Diet Esthetic Argan Oil

Arganový olej sa niekedy nazýva aj tekutým alebo marockým zlatom.

Diet Esthetic Argan Oil

Arganový olej sa niekedy nazýva aj tekutým alebo marockým zlatom.
Vyrába sa totiž na jedinom mieste na svete v Maroku. Keďže arganovník sa nedarí vysadiť a vypestovať ho inde vo svete, je veľmi vzácny. Preto sú oblasti jeho výskytu pod ochranou Unesco.

Získava z mandličiek lúpaných z arganových orechov rastúcich na strome podobnom olivovníku. Na výrobu jedného litra kozmetického arganového oleja je potrebné spracovať okolo 50 kg suchých arganových plodov, čo je množstvo zodpovedajúce ročnej produkcii jediného priemerného arganovníka. Vylúskanie 50 kg arganových orieškov vyžaduje bežne 18 až 20 hodin ručnej práce. Práve preto patrí medzi najvzácnejšie a najdrahšie oleje sveta. Arganový olej sa rýchlo stal jedným z najobľúbenejších produktov prírodnej kozmetiky a používa sa predovšetkým na hĺbkovú hydratáciu a výživu pokožky, vlasov, či odstraňovaniu príznakov starnutia pleti.

Argan oil is sometimes called a liquid or Moroccan gold. That's because it's grown at single place in the world in Morocco. Therefore it's is really precious. The areas are protected by Unesco.

It is extracted from argan almonds that are growing on a tree similar to olive tree. It takes 50 kilos of dry argan nuts to make one litre of cosmetic argan oil and 18-20 hours of hand work. That's why it is so precious and expensive. Argan oil quickly became one of the most favorite products of natural cosmetics and it is used mainly for deep hydration and nutrition of skin, hair  of reducing the signs of aging process.


Diet Esthetic Argan Oil

Na testovanie arganového oleja od značky Diet Esthetics som sa s radosťou nechala nahovoriť. Po prečítaní popisu som si v mysli predstavovala, ako sa mi zlepšuje pleť, vlasy, nechty a miznú ekzémy, či akné. No kto by toto všteko nechcel?!

It was really easy to pick this oil from Diet Esthetic for testing. After reading the description I totally saw that my skin, nails and hair looks prettier and acne and eczema just disappear. Who wouldn't like it?!

Diet Esthetic Argan Oil

Diet Esthetic Argan Oil

Na obale je uvedené, že ide o 100% prírodný, za studena lisovaný arganový olej. Obsahuje vysoký podiel esenciálnych mastných kyselín, antioxidantov a vitamín E. Olej je vyrobený v Španielsku, kde sídli aj spoločnosť Diet Esthetic. Ďalej sa na obale dočítame, že ide o ekologický produkt, ktorý nie je testovaný na zvieratách. Najzaujímavejšie je tvrdenie, že tento olej je "oil free", čomu doteraz celkom nerozumiem. 

On the package you can read that it's 100% natural product, first cold pressed oil. It contains high percentage of saturated fatty acids, antioxidants and vitamin E. The oil is made in Spain, where's also the headquarters of the company Diet Esthetic. We can also read here that it is an eco product and it isn't tested on animals. The most interesting is the claim that it's oil-free, that I quite don't understand.

Diet Esthetic Argan Oil

V krabičke sa nachádza plastový flakónik s pumpičkou s objemom 30ml, v ktorom je samotný olej. Pri takomto produkte by som asi očakávala "luxusnejšie" balenie, aspoň zo skla (najlepšie by mu bolo v tmavom skle). Pumpička ako taká nie je zlý nápad, no táto produkt doslova strieľa a tak nie je možné kontrolovať množstvo. Ak chcete menej oleja, ako vám poskytne pumpička na jedno stlačenie, neostáva vám iné, ako ju odskrutkovať.

In the paper box you will find a plastic bottle that contains 30ml of oil with pump. I would like to see product like this in more luxurious package, at least in glass bottle. The pump is not the worst idea but this one literally shoots the oil and it's hard to control the amount. If you want less than the pump gives you, you have to take it off.

Diet Esthetic Argan Oil

Olej má veľmi jemnú orieškovú vôňu a po nanesení na pokožku sa dobre vstrebáva a nezanecháva mastný pocit. Ako som už písala, použiť ho môžete snáď na celé telo. Napríklad na masáž tváre. Olej pomáha regenerovať pokožku a znižuje tvorbu kožného mazu. Ak trpíte suchou pokožkou alebo ekzémami, arganový olej je pre vás ako stvorený. Sama som bola zvedavá na jeho účinky, najmä čo sa ekzémov týka a musím povedať, že hneď po aplikácii prináša úľavu od svrbenia, pokožka sa príjemne premastí a ostáva zhydratovaná.

Použiť ho môžete tiež na starostlivosť o ruky a nechtové okolie. To nás asi zaujíma najviac, však? :) Stačí vmasírovať malé množstvo oleja do kožtičky okolo nechtov. Prípadne, keď si robíte manikúru, si môžete pridať pár kvapiek oleja do vodného kúpeľa. Kožička sa nie len zmäkčí a bude sa dať ľahko pozatláčať, ale bude aj jemná a hebká. Alebo si môžete na noc olej votrieť do pokožky rúk a nasadiť si bavlnené rukavičky. Ráno budete mať ruky ako zo zamatu.

A čo takto vlasy? Vyživí vám aj končeky aj korienky, záleží ako ho použijete. Buď môžete naniesť olej na končeky 30 minút pred tým, ako si budete umývať vlasy alebo ho môžete použiť ako zábal na celý objem vlasov a zabaliť si vlasy do uteráka. Zábal nechajte pôsobiť hodinu a potom stačí vlasy umyť. Olej je skvelým pomocníkom aj na ekzémy a psoriázu v oblasti vlasov.

The oil smells slightly after nuts and when it's applied on skin it absorbs easily without leaving greasy feeling. As I wrote already you can use it everywhere on your body. For example for face massage. It helps to regenerate the skin. If you suffer from dry skin or you have eczema argan oil the right thing for you.

Then you can apply it on your hand and cuticles. This is probably the most interesting for us, isn't it? :) Just massage little amount of oil to cuticles. Or you can add it into water and soak your hands when you doing your manicure. The skin around nails will be soft and silky. You can also massage it into your hands before going to bed and put on cotton gloves. In the morning your hands will be silky smooth.

What about the hair? It will nourish both roots and ends. Apply it on split ends 30 minutes before washing your hair or use it on hair and wrap it in towel. Leave it like that for one hour and wash your hair. It can help with eczema and psoriasis on your head too.


Diet Esthetic Argan Oil

Ja moje tekuté zlato najviac používam na noc, ako zábal na ruky spolu s rukavičkami alebo na suché miesta, kde sa mi tvoria ekzémy. Za ten čas, čo ho používam som s ním veľmi spokojná. Ak sa vám tento arganový olej páči a chceli by ste ho vyskúšať, nájdete ho na e-shope internetovej parfumérie Elnino.sk. Stojí 10,75€. Nájtete tu tiež aj ďalšiu kozmetiku od Diet Estethic. Dámy z Česka klikajte na Elnino.cz. Arganový olej tu stojí podobne ako u nás, 298 Kč.

I use my liquid gold mainly on hands with cotton gloves during the night or dry patches where my eczema usually show up. So far I am really happy with this product.


To, že arganový olej má naozaj množstvo pozitívnych účinkov vie nie len kozmetický priemysel, ale aj marocké kozy. Tie totiž vyliezajú na arganovník, často až do koruny stromu a živia sa jeho plodmi a listami. Vraj majú po konzumácii krásnu a lesklú srsť :)

Argan oil is packed with all those good things. That is something not only cosmetic industry knows but also Moroccan goats. They climb the argan tree to the top and eat nuts and leaves. They say that's why they have such a soft and shiny fur :)

Produkty mi boli zaslané za účelom vytvorenia recenzie. Pre viac informácií, viď záložku disclosure. Touto cestou tiež ďakujem internetovej parfumérii El Nino za poskytnutie produktov.

All products were send to me for review. For more information, please see my disclosure. I would like to thank El Nino perfumery for sending me these products.




Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...