Let It Glitter! - Space Ranger

Nedávno som sa konečne odhodlala a zadovážila som si svoje prvé indie laky. Space Ranger od Let It Glitter! bude prvým, ktorý vám predstav...

Let It Glitter! - Space Ranger

Nedávno som sa konečne odhodlala a zadovážila som si svoje prvé indie laky. Space Ranger od Let It Glitter! bude prvým, ktorý vám predstavím.
Indie, alebo aj independent, sú väčšinou značky s menšou distribúciou, ktoré nepatria pod veľké korporácie a nenájdete ich v drogériách. Výsledkom ich tvorby sú malé umelecké dielka, plné ručne mixovaných pigmentov, trblietok, glitrov, šupiniek, jednoducho všetkého čo si dokážete predstaviť (a možno ešte aj viac :)).

It's not that long ago I stepped into the world of indie polishes. Space Ranger by Let It Glitter! will be the first one I will show you.

“Indie” nail polish is a category of brands that are independently-owned and operated, and generally, have a smaller distribution. The results of their production are little pieces of art full of hand-mixed pigments, glitter, flakies, and all those good things you can only imagine (or maybe more:))


Let It Glitter! - Space Ranger

Svoje prvé indie laky som ulovila na Etsy. Samozrejme, že sa k podobným lakom dá dostať aj inak a aj ked veľa značiek zasiela aj ku nám na Slovensko (a do Česka), poštovné sa môže vyšplhať celkom vysoko. Minule ma asi osvietilo a obmedzila som vyhľadávanie na značky, ktoré sa nachádzajú v Európe, práve kvôli vidine nižšieho poštovného. A hľa! Našla som.

Jednou z nich bola aj Let It Glitter! Vlastní ju slečna Suzanne Verheij z Rotterdamu v Holandsku. Nájdete u nej laky od výmyslu sveta - holografy, glitre ale aj klasické krémovky. Zo všetkých lakov, ak práve nie sú v zľave, má na výber z dvoch možností - malej 5ml fľaštičky po 5€ a väčšej, ktorá má 11ml a stojí 8€. Dalo by sa povedať, že malá je pre nedôverčivých a veľká pre spokojných :) Samozrejme, treba rátať, že také ručne miešané laky budú jednoducho stáť viac. Za tú cenu však získate naozaj unikát. Tiež poteší, že laky sú 5-free, čiže neobsahujú dibutyl ftalát, toluén, formaldehyd, formaldehydovú živicu a gáfor, nie je testovaná na zvieratách, je vegánska a schválená Európskou úniou.

I found my very first nail polishes on Etsy. Of course you can get polishes like these all around the Internet, but the shipping can get pretty high. Last time I was browsing Etsy I got this idea to search shops located in Europe only. And hooray! There are some.

One of these brands is Let It Glitter! The owner is Suzanne Verheij from Rotterdam in Netherlands. You can find here so many pretty polishes - holographic, glitter toppers or even creme polishes. You can pick from two options - to buy little 5ml bottle for 5€ and larger 11ml for 8€. Of course you have to keep in mind that these are hand made polishes so they can cost more. But for that price you will get a polish that is 5-free, which means it if free from Dibutyl Phthalate (DBP), Toluene, Formaldehyde, Formaldehyde Resin and Camphor, it is cruelty-free, vegan and approved by the EU.

Let It Glitter! - Space Ranger

Space Ranger z kolekcie Buzz Lightyear je lak plný multichromatických šupiniek. Predpokladám, že všetci poznáme ILNP a ich "ultrachrome flakies". Práve tento mi ich veľmi pripomína. Fľaštička hrá všetkými farbami dúhy. Pri tomto laku nemusíte hľadať to správne svetlo, pod ktorým sa vám na nechtoch niektorá z farieb.

Space Ranger from Buzz Lightyear collection is a polish packed with tons of multichromatic flakies. I think we all know ILNP and their "ultrachrome flakies". This one reminds me of those. It is like a rainbow in a bottle. With this polish you don't have to look for the right light so all colors will show on your nails.

Let It Glitter! - Space Ranger

Šupiniek je v tekutine najozaj hojne a už v prvej vrstve je efekt viditeľný. Takto som si nalakovala palec, ukazovák a malíček. Na zvyšné dva som pridala ešte jednu vrstvu, len tak zo zvedavosti. Malá fľaštička skrýva príjemný mäkký štetček, s ktorým sa šupinky dobre nanášajú. Tento lak jednoducho nemá chybu :)

Flakies are pretty dense and it is nicely visible in after one layer. I painted it like this on my thumb, index finger and pinkie. On the rest I added one more layer, just because I was curious. Little bottle has lovely soft brush that distribute flakies evenly. This polish is simply amazing :)

Let It Glitter! - Space Ranger

Let It Glitter! - Space Ranger

Prvý raz som ho skúšala na elektricky mojdrom laku od Essence Electriiiiic z vynovenej gélovej rady. Myslím si, že šupinky pekne vynikli aj na modrej, no nabudúce ho však určite nalakujem na čierny lak, lebo ten im svedčí najviac.

The first time I applied it I decided to use it over electric blue polish Electriiiiic by Essence, from their new gel range of polishes. I think the flakies are so bold that they will be visible on base of any color but next time I will paint it over black, so the flakies can stand out even more.

Let It Glitter! - Space Ranger

Poštovné za jeden lak je 3,45€ nezávisle na zvolenom objeme. Balíček mi z Holandska prišiel asi za týždeň. Celkovo som s kúpou veľmi spokojná a nabudúce sa už odhodlám aj na väčší objem :)

The shipping will be calculated right on Etsy page. The package came within one week. Overall I am very pleased with my purchase and next time I will go for full sized bottle :)




4 komentáre :

  1. Krásny je, krásny, som rada, že som ho videla aj naživo :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Škoda, že sa mi ho nepodarilo fotiť na dennom svetle. Aj keď za každých okolností je úžasný :)

      Odstrániť
  2. Ten je teda překrásnej. :) Modrý podklad se mi k němu moc líbí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Začínam prepadať tejto šupinkovej mánii :) Som rada, že sa ti páči, nebola som si úplne istá tým elektricky modrým základom.

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...