Battle of nail butters

Nedávno som vám priniesla recenziu na skvelý krémik. Krémovať si ruky je super, no väčšinou to nestačí a okoliu nechtov treba dopriať špec...

Battle of nail butters

Nedávno som vám priniesla recenziu na skvelý krémik. Krémovať si ruky je super, no väčšinou to nestačí a okoliu nechtov treba dopriať špeciálnu starostlivosť.
A tak mám dnes pre vás štyri rôzne produkty na ošetrenie nechtového okolia. O viacerých som síce už písala, no opakovanie je matka múdrosti :)



This week I wrote a review about really lovely hand cream. It's great to use hand cream in cold weather but you also need some TLC for your cuticles. And therefore I have four products for cuticle care for you today, I wrote about most of them back then but why not to repeat the facts in single post :)

Battle of nail butters

Prvým masielkom, nielen na okolie nechtov, je Lemony Flutter od Lush. To "nielen" preto, lebo ho môžete použiť na hocijaké suché miesto na tele.

Má krásnu citrónovú vôňu a hebkú, jemne našľahanú textúru. Stačí nabrať na prst iba trošku, rozdeliť na všetky nechty a vmasírovať.

Jeho výhodou je obrovské, 50 ml balenie. Už ho mám skoro rok, používam ho viac-menej pravidelne pred spaním a v tégliku je ho stále viac, ako polovica.

Po takmer roku som tiež prišla na to, že je najlepšie naniesť ho okolo nechtov, chvíľu počkať kým sa trochu roztopí, poriadne porozotierať aj na zvyšok rúk a navliecť si bavlnené rukavičky. Ráno na vás budú čakať úplne nové ruky ;)

Najväčšou nevýhodou Lemony Flutteru je, že ho u nás nekúpite a tak musíte za ním cestovať do niekorej z kamenných predajní značky Lush.


The first butter not only for your nails is Lemony Flutter from Lush. 'Not only' because you can use it on each dry spot on your body.

It has lovely lemony smell and smooth and slightly whipped texture. You need just a little bit, spread it on each finger and massage into your cuticles.

The best thing about this one is the huge amount you get in one pot - 50 ml. I have it for about year now. I use it almost every night before I go to sleep and there is still more than half of the product.

I found that the best way to use it is to apply it on the cuticles, wait until it's melted, massage it into the skin and the rest of the fingers (and hands) and put on cotton gloves. In the morning you will have completely new hands ;)

The biggest disadvantage (for us in Slovakia) is that you can't buy it here and you have to travel to other countries.


Battle of nail butters

Druhým pomocníkom, ktorého som si kúpila ešte pred Lemony Flutter, je Lemon Butter Cuticle Cream od Burt's Bees.

Túto malú plechovičku som otvorila ešte v januári a ako vidíte, stále v nej čosi je :) Ďalší produkt, ktorého stačí naniesť naozaj málo.

Masielko som až donedávna nosila neustále v kabelke a používala som ho vždy, keď som si všimla suché miesta okolo nechtov. Teraz ho mám medzi ostatnými vecami, ktoré používam pravidelne pri manikúre (či už keď manikúru sebe, alebo mame). A dokonca mám ešte jedno neotvorené odložené na horšie časy :)

Aj toto vonia po citrónoch. Neviem, prečo je citrusová vôňa v podobných balzamoch taká obľúbená, no nevadí mi to :)

Kozmetiku Burt's Bees zoženiete na anglickom e-shope Feelunique.com alebo aj na Kozmetika od včielkyParfums.skParfums.cz alebo napríklad na BodyFruit.cz.


Next one is Lemon Butter Cuticle Cream from Burt's Bees which I bought about month before Lemony Flutter.

I opened this small tin in January and as you can see there is still something inside :) Another product you need only a small amount of it.

I carried this one for a long time in my handbag and I used it every time I spotted some dry skin around my nails. Now I have it in my manicure kit at home and I use it regularly when I'm doing nails to myself or to my mum. And I have another one that is not opened yet :)

This one smells like lemons too. I don't know why this smell is used in such products but I don't mind :)

You can buy Burt's Bees for example at Feelunique.com.


Battle of nail butters

Posledným produktom v plechovke je Cuticle Creme od dánskej značky Vølve. Tento krémik sa ku mne dostal v okróbrovom Nail The Mail indie boxe.

Chcela som ho poriadne otestovať a tak som ho v kabelke vymenila za Burt's Bees (preto sa zrazu presunulo na môj stôl :)) Vždy, keď prídem do práce, vyložím ho spolu s krémom na ruky z kabelky a v priebehu dňa si pravidelne natieram okolie nechtov.

Krémik je ručne vyrobený len z organických surovín a má krásnu levanduľovú vôňu.

Roztápa sa najrýchlejšie zo všetkých. Stačí len priložiť prst na tuhú hmotu v plechovke a zrazu cítite ako vám prst kĺže po povrchu. Po roztopení sa dá veľmi dobre vmasírovať do pokožky.

Oceňujem aj obal na závit, ktorý sa dá s ľahkosťou otvoriť aj zavrieť. S obalom masielka od Burt's Bees neraz bojujem a už som si na ňom aj zlomila necht.

Nevýhodou je jeho dostupnosť. Nail The Mail ho síce vie zaslať aj na Slovensko no poštovné je stále vysoké.

Last product that comes in tin is Cuticle Creme from Danish brand Vølve. I got this creme in my October Nail The Mail Indie Box.

I wanted to test it properly so it took place of Burt's Bees cuticle balm (that's why it moved to my desk:)). So now when I arrive o work I take it out from my bag and during the day I use it on my cuticles.

The creme is handmade from organic ingredients and it smells like lavender.

It melts very quickly. You only need to place your finger on the top of the creme and immediately you feel your finger sliding on the surface. When it's melted you can easily massage it into the cuticles.

I really like the screw-like package that is easy to open and close. Unlike the tin of Burt's Bees that 'helped' me to broke off few of my nails.


Only disadvantage is it's accessibility. Mainly if you are from Slovakia. Nail The Mail ships all over the Europe but the shipping is simply too high for me.

Battle of nail butters

Úplne posledným produktom, ktorý vám dnes ukážem je Moisture Balm od SpaRitualu. Ten som ukoristila ešte začiatkom leta na seminári v Bratislave.

Ako jediný má formu vysúvateľnej tyčinky. Zaujímavé balenie. Rovnako ako Lemony Flutter sa dá použiť aj na pery, či iné suché miesta na tele.

Čo ma na ňom veľmi zaujalo je jeho vôňa. Veľmi príjemná a pekná a pre mňa ťažko popísateľná. Obsahuje bambucké maslo a maslo z kakaových bôbov, takže asi cítim hlave to ;)

Je naozaj super a rada ho používam pred fotením na blog, lebo sa dobre vstrebáva a pokožka neostáva viditeľne mastná. Stačí trochu pošúchať bruškom prsta po tyčinke a naniesť na kožtičku okolo nechtov.

Veľkou nevýhodou je však jeho cena. Kupovala som ho v "seminárovej" eufórii za asi 15€, čo je najvyššia suma, akú som kedy za podobný produkt dala (vzhľadom na objem). Na jednej strane neľutujem, lebo je skvelý, no na druhej, by som si ho už znova nekúpila...


Last product I will show you today is Moisture Balm from SpaRitualu. I bought this one in the beginning of the summer at SpaRitual workshop in Bratislava.

It's the only one in form of lip balm. Really interesting package. Just like Lemony Flutter you can use it on dry patches all over your body.

I really love the smell of this one. Nice and pleasant but I can't describe it well. However the balm contains shea butter and cocoa seed butter.

It's really great and I love to use it before taking photos of my nails. I just swirl my fingers on top of the stick and apply the balm on my cuticles. It quickly sinks into the skin without looking too greasy.

But it's quite expensive. I was very euphoric at the workshop and I didn't mind to pay 15€ for it. Therefore it's the most expensive cuticle care I ever bought (considering the amount of the product). On the one hand I really like it but on the other one I wouldn't buy it again...



~

Každé z masielok či balzamov má svoje výhody, no u mňa jednoznačne z viacerých dôvodov (dostupnosť, cena, výkon) vyhráva to od Burt's Bees.

Poznáte, či sami používate niektoré z týchto balzamov? Ktorý je podľa vás ten naj? Prípadne mi dajte tipy, čo by som mala ešte otestovať :) 


Each of this butters or balms have advantages but for me the winner from various reasons (price accessibility, performance) is the one from Burt's Bees.

Do you know or use some of these products? Which one is the best according to you? And you can write me which ones I should try next! :)




8 komentárov :

  1. poznam len prve dve, obe su super, ale Lush sa mi po case skazil takze letel a BB je stale rovnaky a skvelyyyy(tiez mam v zasobe jeden neotvoreny :-). Ak mozem este odporucit, Badger ma tiez super kremik, nieco na styl BB a myslim, ze je aj trochu lacnejsi, len ta dostupnost je horsia - ja ho objednavam z iHerb.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Výhodou ale aj nevýhodou Lemony Flutteru je práve ten objem. A začínam aj ja trochu cítiť, že trochu inak vonia. Snáď ešte vydrží... Ďakujem za tip. Bagera som tiež tuším na Feelunique videla, ale čeknem aj tú stránku, čo si spomenula :)

      Odstrániť
    2. iherb je Amerika, ale neboj sa toho - zatial mi vzdy vsetko doslo a postovne je tam 4 dolare, len bacha na clo... Inak teraz maju na vsetko bath & beauty este navyse 10% zlavu takze sa to fakt oplati a radim tiez mrknut na specials a trials - lista uplne na vrchu stranky - su tam specialne ponuky, ktore sa menia stale v stredu vecer... A ak tu stranku poznas tak sa ospravedlnujem za zlozite vysvetlovanie a na tento moj sloh sa vykasli :-)....

      Odstrániť
    3. Nie nepoznám :) Hodím na to očko, ďakujem za tip! :)

      Odstrániť
  2. ja som zatiaľ vyskúšala len Burt's bee a zatiaľ je môj favorit, mám niečo podobné od Sally Hansen, no cena je vyššia a Burt's bee je proste Burt's bee. A železnú zásobu mám od Badgera, zatiaľ neotvorenú:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidím, že Badger fičí, asi mu teda tiež dám šancu! :) Od BB som si chcela kúpiť aj ďalšie veci, lebo podľa mňa je to super kozmetika :)

      Odstrániť
  3. Pomerancovy krem od Sportique nebo potom jakykoli krem a par kapek oleje, napr. jojobovy, dynovy....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sportique som do dnes nepoznala! Ďakujem za napad :) Na oleje sa už dlho chsytám a jojobák by som si naozaj chcela kúpiť :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...