Kávový peeling / Coffee scrub

Kávový peeling / Coffee scrub

Dnes mám pre vás jednoduchý tip, najmä pre tých, čo pijú (zrnkovú) kávu. Ja mám momentálne kofeínovú pauzu. Na odporúčanie mojej kožnej nepijem kávu, alkohol, nejem čokoládu, orechy, citrusy... Skrátka, celkom trpím :D Šťastie, že mám v rodine konzumentov kávy, inak by som sa nemala čím peelingovať.

Všetci vieme, že káva má viaceré pozitívne účinky. Tiež existuje mnoho kozmetických produktov, ktoré využívajú kofeín ako hlavnú zložku na povzbudenie pleti, proti starnutiu a dokonca redukciu celulitídy.

Peeling z kávy, aký si zvyknem dopriať ja je nie len účinný, ale aj super jednoduchý na prípravu a šetrí peniažky. Som presvedčená, že funguje lepšie ako rôzne produkty z drogérie. Ak pijete kávu, postup je veľmi jednoduchý. Urobíme si kávu. Môžete využiť všetky spôsoby prípravy kávy. Klasická slovenská zalievaná, prekvapkávaná, v moke... Kávu potom vypijeme :) Usadeninu nevyhadzujeme, počkáme, kým vychladne a ideme na to. Usadeninou si poriadne ponatierame ruky a jemne masírujeme. Netreba tlačiť ani drhnúť. Odporúčam poriadne premasírovať kožičku okolo nechtov. A keď už máte pocit, že stačí, stačí si ruky opláchnuť teplou vodou. A to je všetko :) Ak chcete, do zmesi môžete pridať olej podľa vášho výberu pre extra zjemnenie pokožky. Ja si takúto starostlivosť doprajem tak raz do týždňa, respektíve keď si spomeniem. Nie je dobré to preháňať, ako asi s každým peelingom. Posledným krokom je použiť nejaký dobrý krémik na ruky.

Využívate aj vy takéto domáce recepty? Ak skúsite tento, dajte vedieť ako sa vám pozdáva.

Kávový peeling / Coffee scrub

Kávový peeling / Coffee scrub

Kávový peeling / Coffee scrub

Kávový peeling / Coffee scrub

Today I have for you easy tip, mainly for those of you, who like to drink (grounded) coffee. Right now, I have caffeine break. My dermatologist recommend me to not to drink coffee, alcohol, not to eat chocolate, nuts, citruses... In brief, I suffer :D Luckily I have some coffee drinkers in family so I can scrub my hands.

We all know that coffee has many positive effects. And we also know that many cometics products contains and use caffeine as the main ingredient to tone the skin, against aging and even to reduce cellulite.

Coffee peeling, that one I make myself, is not only effective, but also super easy to prepare and also economic. I believe that it works even better than many of those products from drugstore. If you drink coffee, the procedure is very easy. We make a coffee. You can use any way of brewing you wish. Simple poured over in cup, filtered, in moka pot... Then we drink the coffee :) Dont throw the sediment away, wait until it cools down and let's go. Smear the grounds on your hands and gently massage. Don't use too much pressure or scrub too heavily. I recommend to massage your cuticles thoroughly. And when you feel it's enough just rinse your hands in warm water. And that's it :) If you want, you can add an oil of your choice for extra softening. I do this once a week if I remember. You shouldn't overscrub like with all peelings. Last step is to use some nice hand cream.

Do you use these home recipes?If you try this one, let me know if you like it.




Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...