Moja lakovacia zbierka - Catrice / My nail polish collection - Catrice



Rozhodla som sa, že konečne spácham to, na čo som sa sto razy chystala... Nafotila som celú moju zbierku a postupne vám ju predstavím :) Dnes začnem s lakmi značky Catrice. Všetcia ju poznáme. Je to drahšia sestra Essence. Sem tam ju trochu vynovia, niekedy sa zadarí, niekedy nie. Posledný pokus o inováciu lakov ma ozaj sklamal... Štetčeky jak metla, Petropolis si odniesol odtrhnutý závit a musel byť preliaty. Čo je však pozitívne, že za celkom fajn cenu dostanete pomerne veľký objem. Laky držia na nechtoch tak priemerne 3-4 dni. Možno aj viac, ale to už nevydržím ja :D Laky som fotila po trojiciach, lebo sa mi to dobre fotilo, nie je za tým iný zámer. Prosím, neberte toto ako nejaké šialené recenzie, ale skôr ako komentáre k tomu čo mám :)

I decided to do what I had in my mind for a long time... I took pictures of my whole stash and gradually I will present you my polishes :) Today I'll start with nail polishes from brand Catrice. We all know it. It's more expensive sister of Essence. From time to time the update the basic line, sometimes it turn out well, sometimes not. The last attempt to improve polishes really disappointed me... Brushes are like brooms, I broke the threading of a cap on Petropolis and I had to pour it in other bottle. The positive thing is that you'll get nice volume for that price. Polish stays on my nails for 3-4 days. Maybe more but I can't hold on to test it :D There are three polishes on one photo. There is no intention in it. And please, it's not a real review, just my comments to what I own. 


Začíname tmavými farbami. Z ľava do prava - 440 I Wear My Sunglasses At Night, 32 The Dark Knight a 380 Forget-Me-Not!. 440ka bola asi prvá, ktorú som si od catrice kúpila. Túto čiernu s ružovými a zelenými čiastočkami mám veľmi rada, aj keď som ju teraz veľmi nenosila. Vrchák na fľaštičke na Temnom Rytierovi je taký uhnutý, to je presne to, o čom som hovorila - inovácie. Treba dávať sakramenský pozor, ako veľmi ju zatvárate. Inak farba krásna, tu na fotke ani nie úplne verná skutočnosti. Je viac tmavý, skôr baklažánový. Forget-Me-Not! je ligotavá chladná fialová kráska. Rada ho nosím v lete, keď svieti slniečko - šialene sa trbliece.

We're starting with dark colors. From left to right -  440 I Wear My Sunglasses At Night, 32 The Dark Knight and 380 Forget-Me-Not! 440 was actually my first polish from Catrice. I really like this black with pink and gold flecks even I hadn't it on my nails for a long time. The cap on The Dark Knight is somehow crooked, that's exactly what I was speaking about - the innovations. You have to be really careful how you close the bottle. Color itself is beautiful, in real life more deep aubergine. Forget-Me-Not! is sparkly cool purple beauty. I like to wear it in summer - it shines like crazy.


Vľavo je 130 Lucky In Lilac. Veľmi podobnú farbu už vlastním od Essence, čo ma potom trochu mrzelo, že mám doma takmer rovnaké dva. Navyše mi tak úplne nesvedčí aj keď z času na čas ho nalakujem. V strede máme 200 From Dusk To Dawn, verziu s fialkovým shimmerom. Je to veľmi zvláštna farba, u mňa spadá do kategórie "divná". Veľmi dlho som ho nelakovala, treba to zmeniť. V pravo je 900 Steel My Heart. Čokoládová hnedá s rôznofarebnými čiastočkami, najviac však modrými. Po uschnutí je matná, čo Catrice nazvala "Brushed Metal Effect".

On the left is 130 Lucky In Lilac. I have similar color from Essence, and I kind of regret that bought. Moreover it looks really bad on my hands, but sometimes I wear it. In the middle we have 200 From Dusk To Dawn. Very odd color, my personal category is "weird". I used it long time ago, that needs to be changed. Next is  900 Steel My Heart. Chocolate brown with multicolored particles, but mostly blue. After drying is matte, what Catrice called "Brushed Metal Effect".


430 Purplelized, 38 Vino Tinto a 080 Let's Talk About Barrie! Pod názvom Purplelized, by som čakala viac fialovej. Ale aj tak je to krásny lak. Finiš má podobný ak nie rovnaký ako Forget-Me-Not!. Vino Tinto som obchádzala, tri razy som ho mala v košíku a až na štvrtý som ho kúpila :D Krémovka, dobre kryje, škoda len toho nového balenia. Barrieho som vyhrala v súťaži. Och, ako mi chýbajú tieto súťaže... Je to taká typická tmavšia červená, pre mňa ničím špeciálna ale je dobré mať takú v zbierke.

430 Purplelized, 38 Vino Tinto and 080 Let's Talk About Barrie! Under the name Purplelized, I imagined more purple something. But it's beautiful polish. Finish is same as Forget-Me-Not!. I had Vino Tinto three times in my basket, but I bought it on the fourth time :D Creme with nice cover, only to mention - package. Barrie is a polish that I won in competition. I miss those competitions... It is the typical darker red, nothing special to me, but it's good to have it in stash.


Opäť rovnako, z ľava - 360 Raspberry Fields Forver, 030 Meet Me At Coral Island a 560 Rusty But Sexy. Malinový som dostala od kamošky na narodky. Vtedy som ho veľmi chcela ale netuším, prečo som si ho nekúpila. Ona sa však o to postarala a som rada, že ho mám. Tu na fotke nevyzerá presne úplne ako v skutočnosti, je viac do... malinova :D Druhý Korálový ostrov mám už neskutočne dlho, a v čase, keď som ho kúpila, som ho nosila takmer stále. Čo som ho videla na internete, na každej fotke vyzerá inak. A moja nie je výnimkou... :D Posledný z trojice sexy hrdzavá je verná svojmu menu. Má krásny metalický odlesk. Na leto ako stvorená, rada ho nosím ku zelenému oblečeniu. Neviem prečo.

Again, from left - 360 Raspberry Fields Forver, 030 Meet Me At Coral Island and 560 Rusty But Sexy. Raspberry one I got as a gift from my friend for birthday. I wanted it really bad but I have no idea why I waited. But she took care of it, and I'm glad that I have it. On this photo is more red. In real life is more... raspberry :D Next one - Coral. I have it for very very long time. When I got it, I wore it almost all the time. From what I saw on the Internet, it looks differently on each photo. I am not an exception... :D Last one is sexy rusty - just the right name for it. It has lovely metallic shimmer. I like to wear it with green clothes. Don't know why.


390 Easy Peasy, Lemon Squeezy!, 240 Sold Out Forever, 36 Mint Me Up. Presúvame sa vo farebnom spektre. Citrónka je v skutočnosti viac zelená ako žltá, krémovka s jemným shimmerom. Opäť lak, ktorý sa mi až tak nehodí. Trochu dieruje pri lakovaní. Ako sa píše na vrchnáku, odporúčajú dve vrstvy. Ja dávam tri. 240 Sold Out Forever je jednou z dvoch verzií jednoho laku. Tento mi pripomína americké doláre. Tlmená mentolová zelená s tmavším zeleným odleskom. Celkom príjemná farba. Mint me up je trošku tmavšia a ešte tlmenejšia mentolka. Čo je na nej zaujímavé - má v sebe zlaté čiastočky. Lakoval sa dobre, ja som ho ešte nemala na nechtoch, ale na mame som už skúšala.

390 Easy Peasy, Lemon Squeezy!, 240 Sold Out Forever, 36 Mint Me Up. We are moving in color spectrum. Lemon is actually more green than yellow. It's creme with subtle shimmer. Again, polish that doesn't suite me. It's hard to paint it even. You can seen on the cap - use two layers. I say at last, three are better. 240 Sold Out Forever - one of two versions of the same polish. This reminds me american dollars. Muted darker mint with grassy green shimmer. Nice one. Mint Me Up is just bit muted and darker. What is interesting - it has golden flecks. Painting was easy, I used it on my mum. 


35 Petropolitan, 09 Hugo Moss a 600 After Eight. Petropolitan je názornou ukážkou, ako to dopadlo pri trošku silnejšom zatiahnutí vrchnáku. Našťastie nič sa nevylialo, skôr to bol šok, že čo sa deje. Odvtedy som opatrná. Inak lak sám o sebe je krásny, zelenkavo modrý s modrými trblietkami. Tento tiež zatiaľ len mama mala na nechtoch. Machový Hugo je lak, ktorý sa tu už párkrát objavil. Tmavo zelené želé, unikátna farba, čo sa týka drogériových lakov. Posledý je After Eight. Temná, metalická zelená. Krásna bez akýchkoľvek výhrad. Občas sa s ňou ale cítim až veľmi temne, keď mám veľa čiernej na sebe.

35 Petropolitan, 09 Hugo Moss and 600 After Eight. Petropolitan - this is what happened when using bit of pressure to close the bottle. Luckily, no spillage, I was more in shock, what is going on. From that time I am careful with these new bottles. Polish itself is lovely, greenish blue with blue flecks. I painted it on my mum's nails yet. Hugo Moss is polish, that I showed you before. Dark green jelly, unique color, when we speak about drugstore polishes. Last one here is After Eight. Murky, metallic green. Beautiful without any reservations. But sometimes I feel just too dark, when I wear lot of black on me. 


34 Squeeze Me. Lak, ktorý som kúpila nedávno vo výpredaji za polovicu. Nie že inak by ma nezaujal. Farba sama o sebe je veľmi zaujímavá, tmavý tyrkyska/ petrolejka so zlatým shimmerom. Nalakovaný som ho ešte nemala ale už si naň brúsim zuby. 240 Sold Out Forever - verzia II. Tento je bledulilinko modrý, fakt len kvapka modrej v bielom základe. Má jemnučký shimmer, ktorý je viac viditeľný vo fľaške ano na nechtoch. Akokoľvek, jeden z mojich naj naj naj lakov. 400 Blue Cara Ciao. S týmto šmolkom mám nejaký podvedomý problém. Aj by sa mi páčil, ale na mojich rukách táto "plastová" modrá akosi nepôsobí dobre. Inak je to pekná farba. A možno príliš vymýšľam...

34 Squeeze Me. Polish I bought in clearance for a half price. Not that I wouldn't be interested. The color is really interesting, dark turquoise with golden shimmer. Waiting to be used. 240 Sold Out Forever - version II. This one is really pale blue, just a drop of blue in white. It has slight shimmer, that is more visible in bottle than on nails. However, one of my most favorite nail polishes. 400 Blue Cara Ciao. I have some subconscious problem with this one. I kind of like it, but on my nails this "plastic" blue doesn't look well. It's such a nice color. And maybe I am just too picky...


350 Hip Queens Wear Blue Jeans je naozaj džínsová modrá. V krémovom základe nájdete drobné elektricky modré úlomky, ktoré ale nie sú až tak viditeľné na nechtoch. A to je obrovská škoda. Mám šaty úplne rovnakej farby a väčinou ho k nim aj lakujem :) 420 Dirty Berry - jediný holografický kúsok, čo kedy Catrice mala (nehovorím o limitkách). Možno naň prišli úplnou náhodou, lebo nič podobné už nezopakovali. Škoda, že je len tak jemne holo, mali toho pigmentu usypať viac. Tento lak má veľmi rada moja mama. Ja som ho mala raz na nechtoch a to ho mám už asi tri roky v zbierke. Posledným z trojice je 905 Steel My Soul. Steel My Heart sme už mali, tu je jeho súrodenec s rovnako matným finišom. Základ je béžovo-šedo-fialkový a obsahuje zlatý prášok. Vyzerá pekne aj sám o sebe, aj s vrstvou nadlaku.

350 Hip Queens Wear Blue Jeans is just jeans blue. In a creme base are floating blue flecks, that are more visible in a bottle than on nails. And that's such a shame! I have dress the same color and I usually wear this one to match my dress :) 420 Dirty Berry - only one holographic piece Catrice ever made (not speaking about limited editions). Maybe it was just coincidence, because after this there have never been something similar. They should pour more of that pigment into it. My mum really like this polish. I had it on my nails just once and I have it in my stash for quite a time. Last one is 905 Steel My Soul. We already had Steel My Heart and this is his sibling with same finish. Base is beige-grey-violet and it contains gold powder. It looks nice just matte or with top coat.


Prichádzajú "divné" farby. Studené béžové a khaki. Prvá je 330 Absolutely Chinchilly! Povráva sa, že je to kópia Essie Chinchilly. Podľa názvu súdim, že to tak pokojne aj môže byť :) Kategória neutrálne farby je presne pre tento lak. Veľmi rada som ho kombinovala s rôznymi neónkami. 500 Sir! Yes, Sir! je khaki ako vyšitá. Vojenská zelená. Tu na foto viac hnedá. Opäť lak, s ktorým sa cítim príliš temne, keď nosím tmavé oblečenie. Do tretice 680 Khaki Perry. Vždy sa mi páčilo, aké názvy dostávajú laky od Catrice. Z týchto troch je tento úplne najčudnejší :D Khaki-šedo-zlato-metalický. Zaujímavá farba. Trošku prúžkuje pri lakovaní - je vidno stopy štetčeka. To kvôli tej metalíze.

Here we have "weird" colors. Cool beiges and khakis. The first is 330 Absolutely Chinchilly! I read that it's dupe of Essie Chinchilly. By its name I would say that it's true :) Category - neutrals, suits it just well. I used to wear it with neon colors. 500 Sir! Yes, Sir! is real khaki. Military green. Here on photo more brown. Again polish with which I fell too "dark" when I wear black. The last one 680 Khaki Perry. I always liked how Catrice give names to their polishes. From this trio, Khaki s the most weird :D Khaki-grey-gold-metallic. Really interesting color. You can see brushstrokes on it. Perhaps for that metallic.


Pri tejto trojici poviem len toľko... Nenosím zlatú. V mojej zbierke okrem týchto "do zlata ujdutých" lakov iné neuvidíte. 460 In The Bronx sa mi ale páči. Veľmi dobre vyzerá na nechtoch. Dobre sa lakuje. Vždy si pri ňom spomeniem na moju "brokátovú" manikúru, ktorú musím ešte zopakovať. Tento raz ale nie s praskavým lakom ale s maľovaným dekorom. 24 The GlamoureX Factor je fantastická mega nádherná farba. A to som práve povedala, že nemám rada zlatú. Je to veľmi studená zlatá, čo mi nesmierne vyhovuje. Na slnku sa krásne trbliece. Tento lak so mnou prežil Pohodu 2013 a za tri dni sa neolúpal, čo považujem za skvelý výkon. Posledný je 450 Sand Francisco. Tu na fotke vyzerá pačudesne. V skutočnosti je to taká piesková farba so zlatým simmerom. Kúpený tiež vo výpredaji, inak by som mu šancu asi nedala. Ja som ho na rukách ešte nemala...

Looking on this trio I can say only... I don't wear gold. In my stash, there are no more golden polishes other than these. But I like 460 In The Bronx. It looks really good on nails. Easy to paint. I always remember my "brocade" manicure, which I have to recreate. This time not with cracking polish but with free hand painting. 24 The GlamoureX Factor is fantastic totally gorgeous color. And I just said that I don't like gold. It's very cool gold, which I really love. When it's on sun it is so sparkly. I was on festival wearing this one and it stayed on my nails whole time. Last one is 450 Sand Francisco. Here on photo looks odd. In real life is more sandy color with golden shimmer. Bought in clearance, otherwise I wouldn't buy it. Haven't use it yet...


Posledné dva z bežnej lakovacej rady, ktoré mám sú - šialene hustý 470 Snow Motion. Netuším, prečo skladujem tento lak :D Je ho tam tak trochu na dne. Asi som len sentimentálna... V čase, keď bol ešte použiteľný to bol jediný biely lak v mojej zbierke. Nekryl úplne skvelo, ale nebola to žiadna katastrofa. Lenivé dve vrstvy mi väčšinou stačili. Ten zababraný vrchnák znamená veľa nail artu :) Vedľa neho je 310 I See Trough You. Pôvodne to bol číry lak, ktorý som tiež mala vo výhernom balíčku. U mňa sa priesvitňáky dlho neohrejú, väčšinou s nimi experimentujem a tento nie je výminka. V kreatívnych potrebách som raz kúpila striebornú dymovú fóli a prišlo mi to ako skvelý nápad ju natrhať a napchať do tohoto laku. Nedopadlo to zle. Vznikol celkom zaujímavý nadlak podobný OPI - The Man With the Golden Gun. Akurát je strieborný.

Last two of Catrice's core polishes, I have - crazily thick 470 Snow Motion. I have no idea why I am keeping it :D There is little bit in the bottle. It wasn't the best white polish with great coverage. That dirty bottle means lot of nail art :) Next to it is 310 I See Trough You.. Originally it was just clear nail polish, which I won. I use clear polishes to experiment a bit. That happened to this one too. I had silver foil and I thought that it's good idea to tear the foil and stuff it in the bottle. Not bad in the end. It looks like OPI - The Man With the Golden Gun. But in silver.


Tu sú všetky moje laky z rady "Nudes", teda teloviek. V ľavo je 01 Karl Says Très Chic. Neviem, či tento lak sa dá nazvať nude. Je to taká staroružová krémovka, ktorá celkom dobre kryje aj v dvoch vrstvách. Tak neviem... Jej kolegyne sú oveľa viac priesvitné. Vedľa neho je 030 Café Au Lait At Nôtre-Dame. Tento volám karamelka. To ho presne vystihuje. Váčšinou ho nosím s nejakým topperom. Minulý týždeň si ho vybrala mama s holografickým nadlakom. Ďalší - 080 Oh, Champs-Élysées je jemne broskyňový so shimmerom a je viac krycí, ako karamelka. Posledný sa volá 060 Mona Lisa Is Staring Back. Tento lak mám veľmi rada, robí krásne upravené nechty. Obsahuje dobre viditeľný trblietavý prášok. Často ho nosím na nohách.

Here are all my polishes from Nude line. In the left there is 01 Karl Says Très Chic. Not sure if it can be named as nude. It's rosy pink creme, which has pretty good coverage for nude polish. Well... Her "colleagues" are more sheer. Next is 030 Café Au Lait At Nôtre-Dame. I call it caramel. That's just how I see it. I usually wear it with some topper. Last week my mum chose it with holographic top coat. Next one - 080 Oh, Champs-Élysées, which is peachy with slight shimmer, more opaque than caramel one. Last is 060 Mona Lisa Is Staring Back. This one I really like. It makes your nails looking really tidy and clean. It contains visible shimmer. I wear it on my toes often.


Toto sú posledné tri Catrice v mojej zbierke. Prismatic Effects je efektový nadlak. Je to priesvitné mliečko s modrým odleskom. Nepoužívam ho často. Dlhšie som mala averziu voči takýmto lakom na mojich nechtoch. Vravím, že som divná... Druhý je C01 Hi, Society! z kolekcie Cruise Coutur. Dostala som ho so Raspberries Fields Forever od kamošky. Nosím ho na príležitosti, kedy si nemôžem príliš lakovať nechty. Jemne priesvitný a broskyňový s ružovo zlatým shimmerom. Tretí je z limitky Urban Baroque. Nejak začína meniť farbu. Pôvodne to bola bledunká ružová, teraz chytá broskyňový nádych. Obsahuje jemné strieborné črepinky. A jeho nevýhoda je, že je príliš priesvitný.

Last three polishes from Catrice in my stash. Prismatic Effects is effect top coat, obviously. It's sheer milk with blue reflections. Not using it very often. I am not sure if I like it on my nails or not. I told you, I am weird... The second one is  C01 Hi, Society! from Cruise Coutur limited edition. I got it from friend with Raspberry Fields Forever. It's bit sheer, peachy with pinkish gold shimmer. Last one is from LE Urban Baroque. It is changing its color somehow. It was pale pink, now it's peachy. It has silver flecks. It's disadvantage - too sheer. 

Fúúú, vyčerpávajúce :D Možno to tu niekoho zaujme. Môžete mi napísať koľko lakov od Catrice vlastníte, ktoré sa vám páčia, a ktoré nie.

Pheeew, exhausting :D Maybe some of you will be interested in this. You can write me how many polishes you have from Catrice, which you like and which not.




2 komentáre :

  1. Super sbírka! Od Catrice mám taky dost laků, sice jsem je nepočítala, ale plno odstínů mám stejných jako ty. U nás Catrice nikdy nebyla, pak otevřeli nový Rossmann, kde ji začli prodávat a zrovna měnili sortiment, takže byly všechny laky za polovinu ceny :D Tomu jsem samozřejmě nemohla odolat a tak jsem jich nakoupila plno :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám celú zbierku dokonca spísanú, takže mám prehľad :D Tiež ma vždy potešia výpredaje za polovicu. Teraz si búcham hlavu, prečo som si nekúpila Purple Reign. Kto zaváha, nežere :D

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...