Lush - Lemony Flutter

Minulý týždeň sme od piatku do nedele výletili v Prahe. A tak som si okrem kultúry a gastronomických zážitkov dopriala aj nejaké tie náku...

Lush - Lemony Flutter

Minulý týždeň sme od piatku do nedele výletili v Prahe. A tak som si okrem kultúry a gastronomických zážitkov dopriala aj nejaké tie nákupy.
Na jeseň som si po príchode domov búchala hlavu o stenu, že som sa nezastavila v Lush. Teraz som si to však vynahradila. Veľmi som sa potešila zisteniu, že nie som jediná z našej cestovateľskej skupinky, kto si tam chce niečo kúpiť. Návšteva tohto obchodíku potom dostala názov "lushkovanie" :D

Ja som mala v hlave presne vytýčený cieľ - ukoristiť Lemony Flutter. TO maslo na kožičku, o ktorom píše snáď každá nail bloggerka. Názory naň sa občas rozchádzajú, jedny ho milujú, druhé o ňom napríklad napíšu recenziu na 150 slov, ako Sammy aka The Nailasaurus :D Je však úplne jasné, že som ho musela vyskúšať na vlastnej kožičke ;)

I spent last weekend on a trip in Prague. And therefore beside sightseeing and Czech gastronomy
I treated myself with some shopping.

When I was there in autumn I was banging my head that I forgot to go to Lush store. But this time I made it up to me. I was delighted by finding out that I'm not the only one of our crew who wants to go there.

My target was set exactly - to buy Lemony Flutter. THAT butter every nail blogger is writing about. Opinions on Lemony Flutter differs sometimes, some girls love it, other for example write a review in 150 words or less like Sammy aka The Nailasaurus :D But I think it's clear that I had to try it on my own... well, cuticle ;)


Lush - Lemony Flutter

Myslím, že o kozmetike Lush nemusím veľa písať. Čerstvá, ručne vyrábaná kozmetika netestovaná na zvieratách. 100% vegetariánska, 84% vegánska, 70% samokonzervačná, 36% nahá = bez obalov. Komu by sa niečo také nepáčilo? Oceňujem výpis zloženia s českým prekladom v zátvorke :)

I think I don't have to write that much about Lush cosmetics. It's fresh, handmade cosmetics, not tested on animals, 100% vegetarian, 84% vegan, 70% self-preservative, 36% naked = no package. Who wouldn't like it? I appreciate translation of ingredients to Czech :)

Lush - Lemony Flutter


Maslo tvorí extra výživný koktejl bio avokádového oleja, bambuckého a mangového masla a citrónov.

Kúpite ho v čiernom plastovom (100% recykovanom) tégliku s objemom 50ml. A to je dosť. Len pre porovnanie, maslo od Burt's Bees má 15g a napríklad balzam od Sally Hansen 8g. Lemony Flutter vám vydrží VEĽMI dlho, ak ho budete používať len na nechty. Ale ako píšu na obale, môžete ho použiť na suché miesta kdekoľvek na tele. Tak snáď ho stihnem minúť do exspirácie :)

Cena za jeden takýto téglik je 295 Kč, čo je asi 10,69€. Najskôr si možno poviete, že je to veľa, no potom si uvedomíte, aké obrovské je to balenie. Kúpiť sa dá buď v kamenných obchodoch, ktoré ale na Slovensku už nanešťastie nie sú, alebo potom na internetovom obchode z Lush.cz.

The butter is made of extra nourishing mix of bio avocado oil, shea and mango butter and lemons.

It comes in 50ml black plastic pot (100% recycled). And that's a lot. Just for comparison Burt's Bees butter is 15g and e.g. butter from Sally Hansen is 8g. So Lemony Flutter will last you VERY long, if you will use it only on cuticles. But as they stated on the package, you can use it on dry bits all over your body. Maybe I will use it all until it will go bad :)

It cost about 10,69€ for one pot. Maybe you will be like that's a lot, but then you realize that the package is huge.


Lush - Lemony Flutter

Fun fact: v predajni ma stále posielali "očichat" si nejaký produkt. Vtedy mi to prišlo strašne vtipné, ale zjavne sa to tak v češtine povie (no offense).

Keď už píšem o vôni. Dokonca aj cez nádchu cítim, aká je intenzívna. Citrusová, čo pri názve "Lemony Flutter" nie je veľké prekvapenie ;) Niekomu to môže vadiť, no ja mám citrusové vône všeobecne veľmi rada. Navyše, na nechty si dáte len trošku a vtedy ide o veľmi príjemný zážitok.

It smells really intensively. Even now when I have cold I can smell those lemons. That's not very surprising, it's called Lemony Flutter ;) I think for some people it can be quite overpowering but I really like citrusy smells. And you usually use small amount for nails, then the smell is just nice.

Lush - Lemony Flutter

Konzistencia je naozaj maslová. V tégliku je balzam tuhý, hladký a žltučký. Keď z neho naberiete na prst, začne sa topiť, zmení farbu na svetlo žltú a ostane akoby našľahaný. Po chvíľke sa úplne roztopí.

The consistency is like real butter. In pot it's solid, smooth and sunny yellow. But when you take some of it on your finger, the color changes to light yellow and it's like whipped. After a while it melts completely.

Lush - Lemony Flutter

Masielko sa dobre vstrebáva, no treba mu pomôcť a vmasírovať do pokožky tak, ako aj píšu na obale. Čítala som, že na rukách zanecháva mastný pocit, no ja som ho nemala. No mne nevadia ani s veľmi mastné krémy na ruky, tak možno preto. Kožičku zanecháva výživenú, hladkú a jemnú, bez suchých šupiniek.

The butter absorbs well, but you have to help it and massage it into skin, just like they write on the package. Some people say it leaves a greasy feeling on skin but I don't think so. But I don't mind really thick hand creams too, so that's may be the reason. The cuticles are nourished, smooth and soft without dry flakes.

Lush - Lemony Flutter

Za tú chvíľku, čo ho používam, sa mi naozaj pozdáva. Uvažujem, že si budem z veľkého tégliku odoberať do menšieho, aby mi čo najdlhšie vydržal (zatiaľ som skúšala z trošky, čo bola na viečku). Po dlhšej dobe by som potom chcela urobiť porovnanie masielok na nechty, ktoré doma mám. Sama som zvedavá na víťaza :)

So far I'm pretty happy with this butter. I think I will transfer some of the product to a smaller pot, so it will last as long as possible (I've been trying the butter only from the bit that caught on the lid). Then I would like to do a comparison of nail butters I have. I'm curious which one will be the winner :)

Ako sa Lemony Flutter pozdáva vám?

What do you think of Lemony Flutter?




6 komentárov :

  1. I love that butter too! The smell is very strong, but still nice. Also it helped my cuticles a lot (I have really dry skin) ^_^

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. I'm also suffering from dry skin around my nails and I'm still searching for new cuticle products. So I had to buy this one. I'm really happy with it :)

      Odstrániť
    2. I can recommend the cuticle oil "Avoplex" from OPI. That's really good, too. Though it's not vegan, I think.

      Odstrániť
    3. I heard about this one too. Maybe one day I will give a try :)

      Odstrániť
  2. Tak tohle masilko vyzkousene nemam, ale (mozna prave proto) by me zajimalo Tvoje porovnani podobnych produktu. Moc se na nej uz ted tesim:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Musím ho ešte chvíľku testovať :) Už však vidím nejaké tie rozdiely medzi jednotlivými mazátkami :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...