Fluffy fingers

Neuveríte, ale toto bolo prvýkrát, čo som skúšala zamatový prášok na nechty...

Fluffy fingers

Neuveríte, ale toto bolo prvýkrát, čo som skúšala zamatový prášok na nechty...
Aj keď mám doma ešte asi dvoch farebných chlpatých práškov, nikdy som sa nedokopala použiť ich v nejakej manikúre. Až minule, keď som na Born Pretty Store naháňala veci na recenziu, som si povedala, že takto sa aspoň donútim to vyskúšať :D


You probably won't believe but this was the first time I tried the velvet flocking powder... Even I have two colors now I couldn't push myself to try them. Until I was searching Born Pretty Store and looking for things to review I decided that I will give it a go :D

Fluffy fingers

Stavila som na čiernu klasiku. Chlpáč prišiel v celkom veľkej nádobke. Na stránke píšu, že by ho v nej malo byť oko 13 gramov. Dostala som k nemu aj štetček na oprašovanie, ktorý ale púšťal toľko chlpov, že som si radšej pomohla iným.


I picked classic black one. The fluffy powder came in quite large pot. They say on the web that it contains 13 grams of the powder. I also got a small brush to take off the excess powder but it was shedding the bristles so much that I used different one.

Fluffy fingers

"Prášok" vlastne tvoria drobulinké krátke čierne chĺpky, ktoré sa sypú na mokrý, čerstvo nalakovaný necht. Potom ich treba jemne popritláčať, aby sa lepšie prichytili a chvíľku počkať, kým lak trochu preschne. Prebytočné chĺpky sa potom oprášia (nejakým lepším štetcom ;)).

Túto procedúru je dobré robiť nad nejakou podložkou (papier, miska,...), aby ste nemali chĺpky všade a po skončení ich mohli presypať späť do nádobky.


The "powder" is actually made of tiny black hair that you pour over wet freshly polished nail. Then you gently press them so they stick better to the polish and wait a while so the polish can dry little bit. Then you grab the brush and get rid of the excess fluff (some other, good brush ;))

It's good to do this procedure over something (paper, bowl,...) so you don't end up with fluff everywhere and this way you can easily pour the hair back to the pot and use it again.


Fluffy fingers

Výsledok je... chlpatý :D Je to celkom sranda, mať niečo takéto na nechtoch. Stále som potom skúšala, aké je to hebké.

Chlpatý prášok nájdete na Born Pretty Store v sekcii nail art. Neviem, prečo teraz stojí takmer 10 €. Viem, že v čase, keď som ho objednávala stál menej. Každopádne majú v ponuke rovnaký 10 gramový za 2,72 € bez toho hrozného pĺznuceho štetca ;)

Ak by ste mali pocit, že ho nutne potrebujete (alebo aj niečo iné z BPS), nezabudnite pri objednávke použiť môj kód EMSQ10 na 10% zľavu :)


And the result is... fluffy :D It's really fun to have something like this on your nails. I was still trying how soft and velvety my nails are.

You can find this flocking powder in nail art section at Born Pretty Store. I have no idea why it cost like 10 € now. I'm sure it wasn't so pricy when I was ordering it. Anyway, they offer another flocking powder (10 grams in a pot) for 2,72 € without that awful brush ;)

If you feel like you really need it (or anything else from BPS), don't forget to use my 10% off code EMSQ10 :)


Fluffy fingers

Už som párkrát spomínala, že sa mi tak občas na stole stretnú veci, z ktorých potom vzninke nápad na manikúru a presne to sa stalo aj pri tejto.

Kúpila som si novú toaletku od Avonu Be Daring. Okrem toho, že sa mi páči, ako vonia ma veľmi zaujala farebná kombináci a vzor na flakóniku a krabičke.


As I wrote before, it happens that I have stuff on my table when I look at, I suddenly get an idea for next manicure. And that's exactly what happened this time.

I bought a new fragrance from Avon called Be Daring. Besides I love the scent I really liked colors and patterns on the bottle and package.


Fluffy fingers

Okrem toho mať chlpaté nechty je tak trochu "daring" :D Tak sa mi to nejak celé prepojilo a zvyšné nechty som dotvorila práve čierno-bielym cik-cakom a fialovým prúžkom :)


And to have fluffy nails is kind of 'daring' :D So everything somehow clicked together and the rest of my nails are inspired exactly by the black and white chevron and purple stripe on the fragrance :)

Fluffy fingers

Všetko, čo som použila vidíte vyššie. Ako základ som použila biely lak Wild White Ways od Essence. Keď nechty uschli, ponaliepala som na ne nové cik-cakové nálepky tiež od Essence, ktoré som ulovila v Tete.


Here is everything I used for my mani. As a base I used Wild White Ways from Essence. When it was dry I placed my chevron stickers that are also from Essence.

Fluffy fingers

Takto pripravené nechty som potom prelakovala čiernym Black To The Routes (z korého záhadne zlieza etiketa) a nálepky som opatrne odlepila. Rovnaký čierny lak som použila aj ako podklad pod zamatový prášok. Na záver som dlhým štetcom vytvorila stredom nechtu pásik pomocou fialového jelly laku Creative Fantasy od China Glaze.


I used over all that black polish from Catrice Black To The Routes and then I removed the stickers. I painted the same polish under that flocking powder. Finally I added a vertical stripe using striping brush and purple jelly polish Creative Fantasy from China Glaze.

Fluffy fingers

I keď si myslím, že som jediná sto rokov za opicami, aj tak sa opýtam :) Skúšali ste už zamatové nechty?

Ďakujem, že ste sa opäť u mňa zastavili a prečítali si dnešný článok :)


Even though I think I'm the last person on this planet who haven't used the flocking powder, I'm still going to ask. Have you ever tried velvet nails? 

Thank you for stopping by and reading today's post :)




10 komentárov :

  1. Tak to je nádherné :) Máš krásné nehty a ten jejich tvar je super. Moje nehty se pořád lámou, takže teď furt zpevňuju gel lakama. Musím uznat, že jsem tento typ ještě nezkoušela, každopádně to vypadá moc zajímavě.
    Gabrieless

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Gabika :) Aj za kompliment na nechty. Chce to trpezlivosť, no ja verím, že každá jedna (jeden :)) môže mať pekné, pevné a zdravé prírodné nechty. O gél lakoch je to tiež na dlhšiu dobatu - pre nechty to môže byť taký začarovaný kruh, kedy sa nechty lámu, lebo sú oslabené a tak sa ženy volia "silnejšie" spevňovače vo forme gél laku a modeláže... Ale ja na druhej strane rozumiem, že mnohým vyhovujú a sú tiež pohodlné :)

      Odstrániť
  2. Mě by zajímalo, co se stane třeba, když si umyješ ruce nebo tak, jak to drží nebo opadává, prostě jestli se s tím dá fungovat nebo je to jen na chvilku na efekt :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš! To som úplne zabudla napísať :) Drží to obstojne. Určite nejaké chĺpky odpadnú, no za tri dni, čo som to mala na nechtoch, to nebolo tak vidno. Najskôr som bola opatrná a veľmi som si ruky nemáčala, no v pohode to prežilo aj riad a aj bežné umývanie rúk, aj sprchovanie :) Po namočení to zas vyschlo. Na ten tretí deň to už nevyzeralo tak pekne, ale stále to bolo nositeľné :)

      Odstrániť
  3. Ešte som túto srandičku na nechtoch neskúšala, som trochu skeptická koľko by to vydržalo po umývaní alebo tak. A asi by som to stále hladkala :D
    A páči sa mi ako vidíš vo všeličom inšpiráciu, cik cak nechty vyzerajú parádne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Uf, tak nie som posledná :D Musíš skúsiť... Dobrá haluz :) Otázku výdrže som práve okomentovala vyššie ;) Hej, veď aj ja som to stále obchytkávala. Je to taká mojkavá mani :) A ďakujem ;)

      Odstrániť
  4. Teda já bych vůbec nečekala, že se mi to bude tak líbit, ale ono to vypadá fakt dobře. :D A hlavně jsi to úplně perfektně zkombinovala. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som do poslednej chvíle netušila, či to bude vyzerať dobre :D Našťastie to vyšlo a ja sa môžem tešiť, že sa vám to všetkým tak páči :) Vďaka Romči ;)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...