Born Pretty Store - Fish Scale Nail Vinyls

Nechty akoby pokryté trblietavými šupinami. To bol to dôvod prečo som vždy túžila vyskúšať takzvané nail vinyls. 

Born Pretty Store - Fish Scale Nail Vinyls

Nechty akoby pokryté trblietavými šupinami. To bol to dôvod prečo som vždy túžila vyskúšať takzvané nail vinyls. 
Teda nálepky z rôzneho materiálu s rôznymi vyrezávanými vzormi. Najčastejšie sa lepia na nalakovaný farebný základ, prelakujú sa ďalším lakom a opatrne odlepia, pričom sa odkryje spodná farba. Ta-dá, jednoduchý nail art je na svete :)

Dlho som sa chystala, že si nejaké objednám od nespočetného množstva výrobcov (Twinkled T, Nail Vinyls, What’s Up Nails, Snail Vinyls…). A potom som podobné nálepky uvidela na Born Pretty Store. A nie len tak hocijaké… Holografické! Objednala som si rôzne vzory a medzi nimi aj tieto šupinky


Nails that look like they are covered with scales. That was the main reason why I always wanted to try nail vinyls. They are stickers made from various materials with various cut out shapes. Most of the times they are used as masking tape over one color of polish, then another polish is painted over and lastly you peel off the vinyls and you reveal the bottom color. And ta-dah! Nail art done :)

I've always wanted to order them from some of the vinyl-makers (Twinkled T, Nail Vinyls, What’s Up Nails, Snail Vinyls…). And then I found out that Born Pretty Store sells "vinyls" too. And they are holographic! So I grabbed few and of course I had to have these scale-like ones.

Born Pretty Store - Fish Scale Nail Vinyls
Aký vtipný návod - vraj jeden nail art štýl je ok :D / I love useful instructions - like the last sentence :D

V jednom balení je dvanásť pomerne veľkých nálepiek, čomu sa určite potešia najmä majiteľky dlhých nechtov. Ja som sa rozhodla z nich vyťažiť čo najviac a časť som rozstrihla na polovicu. Lepidlo je celkom silné, preto ak sa ich chystáte odliepať je fajn si ich najskôr nalepiť napríklad na chrbát ruky a až potom na necht. Vďaka tomu stále v pohode držia, no ak ich použijete na nie úplne suchý/tvrdý lak (rýchloschnúci nadlak), nezničíte si základný náter :)

Podarilo sa mi s nimi vytvoriť dve naozaj jednoduché manikúry. V prvom prípade som nálepky využila tak, ako som opísala vyššie. 


In one package you'll get 12 quite large stickers for all lengths of nails. I wanted to squeeze the most out them co I cut them in half. The glue is rather strong so if you want to use them as "masking tape" stick them on the back of your hand first. They will still adhere enough but you won't ruin your mani if the base is not rock hard yet (for example after you used quick drying top coat) :)

I managed to create two really simple manicures. In first case I used them as stencils.

Born Pretty Store - Fish Scale Nail Vinyls

Ako základ som použila čierny lak Neo Noir z H&M. V tomto prípade mi stačila jedna vrstva. Keď bol základ suchý tak, že po pritlačení prsta mi v laku neostávali otlačky som si na nechty ponalepovala šupinaté nálepky. 


As a base I used black polish Neo Noir from H&M. In this case I needed only one coat. I tested if the polish is dry by pressing my finger on the surface and if there weren't any marks I placed my scaled stickers.

Born Pretty Store - Fish Scale Nail Vinyls

Na “vyfarbenie” šupiniek som vybrala nádherné shimmerové laky číslo 278 a 281 značky Hean, ktoré mi vo swape poslala Magda z Redhead Nails :) Tento typ lakov vynikne ešte viac vďaka tmavému podkladu, práve preto som volila čierny. 


To fill the scales I picked two gorgeous shimmery polishes number 278 and 281 from Polish brand Hean that I received in my swap package from Magda - Redhead Nails :) These polishes pop nicely when you use them over dark base - that's why I used black polish. 

Born Pretty Store - Fish Scale Nail Vinyls

Pôvodne som myslela, že budem laky aplikovať špongiou ako gradient, no neskoro som si uvedomila, že som zabudla okolo nechtov použiť latex a bola som lenivá si čistiť celé prsty :D Preto som laky úplne jednoducho naniesla, každý na jednu polovicu nechtu. Na ukazovák a malíček som lak naniesla len do polovice, takže zvyšok nechtu ostal čierny.

Je dobré postupovať jeden necht za druhým a nie všetky naraz. Lak ktorý použitete cez nálpeky môže totiž zaschnúť a keď ich budete odliepať, bude sa ťahať ako žuvačka.


Originally I thought I will apply these polishes with a sponge to create a gradient but then I forgot to slap on my liquid latex and I was too lazy to clean up my fingers :D So I simply painted over the stickers half blue, half purple. On the index finger and pinkie I painted only half of the nail with one color. 

It's better when you do your nails one at the time because if you leave the top polish dry too much it will be too tacky and stringy and it doesn't look nice.
 
Born Pretty Store - Fish Scale Nail Vinyls

Tým, že som s podobnými šablónkami nemala veľmi skúsenosť sú niektoré šupiny nie úplne dokonalé. No z diaľky si nikto nič nevšimol ;)


This was the first time that I used this kind of stickers so the result is not as good as I wish. But it looked nice from normal viewing distance ;)

Born Pretty Store - Fish Scale Nail Vinyls

Druhá manikúra je ešte jednoduchšia :) Stačí nechty nalakovať vybraným lakom a šablónky jednoducho nalepiť na nechty a zvyšok obstrihať. Výsledný efekt je naozaj zaujímavý aj vďaka tomu, že samotné šablónky sú holografické. 


The second mani is even easier :) You just need to paint your nails with a color of your choice and then stick the vinyls over it and cut the excess. The final result is really interesting also because these stickers are holographic.

Born Pretty Store - Fish Scale Nail Vinyls

Ja som si ako podklad vybrala nádherný jelly holo lak so šupinkami Worlds Collide od značky Bow. Kým lak uschol, nastrihala som si nálepky na menšie kúsky. Potom som ich prilepila na nechty a poobstrihávala, aby nikde neodstávali. Tiež je dobré ich poriadne popritláčať. Na záver som celú manikúru prelakovala dvoma vrstvami nadlaku. Po jednej totiž nálepky stále z laku vytŕčali.


As my base I picked lovely jelly holo polish with blue flakies Worlds Collide by Bow. Until the polish was drying I cut the stickers into smaller pieces matching my nails. Then I placed them on the nails and cut what was not necessary. It's also good to press them thoroughly to the nail. Finally I added two layers of top coat. One wasn't enough and the vinyls started to stick out.

Born Pretty Store - Fish Scale Nail Vinyls

Ktorá manikúra vás zaujala viac? :) Vyskúšali ste už podobné vinyly/nálepky/šablónky?


Which mani of these two you like better? :) Have you tried similar vinyls/stickers/stencils yet?




12 komentárov :

  1. Nádherné nehtíky, ty nálepky mám doma taky a mám v plánu se na ně vrhnout hned po státnicích :)
    Beauty by K. - soutěžíme :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Katka :) Tak to sa už teším, až ich uvidím na tvojich nechtoch :)

      Odstrániť
  2. Lasr week I ordered the same vinyls from BPS :) I love how you combined hean polishes with black and this patern :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. I really love how simple is to create interesting manicure with these :) I'm really glad you like my work :) Thank you.

      Odstrániť
  3. Odpovede
    1. Thanks Magda :) It's so easy to do nice manis since you sent me pretty awesome polishes :)

      Odstrániť
  4. Těžký rozhodování, protože obě se mi strašně líbí. Možná o trochu více první - ty odstíny jsou totiž nádherný a opravdu na tom černém základu krásně vynikají. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Romanka :) Nechala som sa inšpirovať tovjimi výtvormi. Dúfam, že nevadí :)

      Odstrániť
    2. Však nejsem první člověk, kdo to vyzkoušel. :D A určitě ne, naopak těší. :)

      Odstrániť
    3. Tak nie ale u teba som to videla naposledy ;)

      Odstrániť
  5. Kiež by som si vedela lakovať nechty tak krásny ako ty. :)

    www.rebelliouslily.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...