Lakovacie novinky / Lacquer news



Zas mi niečo pribudlo v zbierke. Ide skôr o také nutnosti, veci, ktoré sa mi už minuli a bolo treba ich nahradiť. Začnem z ľava. Rýchloschnúci nadlak od Sally Hansen Insta-Dri som mala na muške nejaký ten piatok a vedela som, že akonáhle domíňam Essence Better Than Gel Nails tak si ho aj zadovážim. Som vďačná za priehľadnú fľaštičku. U BTGN som vôbec netušila, koľko toho vnútri ešte ostáva. Objemovo Insta-Dri o kúsoček predbieha BTGN - 13,3 ml proti 10 ml. Funguje však úplne rovnako. Aj konzistencia je podobná. Schne ozaj rýchlo a dodáva vysoký lesk. Cena je cca 3,50€ (nie som si presne istá), ale od kedy som posledný raz kupovala BTGN za asi 3€, je mi to jedno. Insta-Dri teraz nájdete v každej DMke.

Ďalším kúskom je Essence Studio Nails Ultra Strong Nail Hardener. Čítala som naň vcelku pozitívne reakcie. Obsahuje formaldehyd, na ktorý vás fľaštička na zadnej strane upozorní. Na tom krásne lesklom podklade sa tie mini-pidi písmenká úplne skvelo čítajú. Radia tam používať ho max. 3 týždne, a každý tretí deň si dať pauzu a chrániť si kožičku olejom. Podľa zloženia sa nachádza na nejakom deviatom mieste z trinástich zložiek. Tak hádam nebudeme panikáriť. Tak či tak, tieto podkladové laky dosť často  striedam. Uvidíme, ako bude fungovať a či ultra spevní moje nechty tak, ako sľubuje. Stál ma myslím 2,30€.

Posledným lakom, ktorý vám dnes predstavím je Gabriella Salvete, odtieň 148. Obyčajná biela krémovka. Dobrý biely a čierny lak sú základom dobrého nail artu. Aspoň pre mňa. Čo mi pripomína, že potrebujem aj nový čierny... Späť ku 148ke. Kúpila som si ho na základe recenzie od Veve (http://veve-nails.blogspot.sk). Tá ho vychválila a mne sa nechcelo riskovať, že si kúpim nejaký čo nebude dobre pigmentovaný. Teraz ho chválim aj ja. Gabriellu Salvete zvyčajne kupujem v 101 drogérii, tento som výnimočne kúpila v Tete. Cena niečo nad 2€.

I have some new stuff in the collection. They are the necessities, that I was running out of and I had to replace them. I'll start from the left. The quick dry top coat from Sally Hansen Insta-Dri. I wanted to buy it for quite long time and I knew that I will when I run out Essence Better Than Gel Nails. I am thankful for the transparent bottle. I had no idea how much I got in BTGN bottle. Volume-wise, Insta-Dri is one step further BTGN - 13,3 ml against 10 ml. However it works the same. The consistency is also similar. It dries really fast giving high shine. The price is around 3,50€ (not really sure), but last time I bought BTGN for about 3€, I don't care that much.


Next item is Essence Studio Nails Ultra Strong Nail Hardener. I saw some positive reviews. The bottle warn you that it contains formaldehyde. On this lovely shiny bottle is really hard to read those tiny letters. They recommend you to use it no more than 3 weeks at a time and after two days of application you should have one day pause. Also you should protect you cuticle with oil or cream. According to ingredients,  formaldehyde is on the 9th place of 13. So don't panic. However I'm changing base coats quite often. We will see, how it works and if it "ultra" strengthens my nails as it promise. The price was around 2,30€. 



The last polish I will write about is Gabriella Salvete, shade 148. Ordinary white creme. But I think that good white and black nail polish is a foundation for a good nail art. At least for me. Which reminds me that I need new black one... Back to 148. I bought it according to advice from Veve (http://veve-nails.blogspot.sk). She wrote all the best about this one and I wasn't willing to risk, that I will buy some shitty one. Now I like it too.




5 komentárov :

  1. Ten Insta Dry chci taky vyzkoušet, jen co spotřebuji NYC. Ten Essence jsem taky měla a strašně z něj slzí oči. Jsem se snažila co nejvíc u lakování odtáhnout, ale stejně jsem hrozně slzela a to samý teď u Four Seasons, ten má taky právě ten formaldehyd. A GS bílý lak = nejlepší. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na ten NYC som tiež počula chválu :) Essence som skúsila iba raz zatiaľ a asi som už dosť dofetovaná, mne už nič nevadí:D A s GS som mega spokojná!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Insta Dri mám a je dobrý i při razítkování, ale nesmí se s ním přejíždět několikrát po motivu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to robí asi každý nadlak, aspoň mne sa stane, že si rozmažem, ak prelakovávam nejaký výtvor... to vždy idem štýlom, plésk kopec laku aby som sa tomu vyhla :D

      Odstrániť
  4. Super haul :)) SH fakt vypadá dobře... Po NYC asi už konečně půjdu pro něj. Navíc, BTGN v té původní verzi už zase neprodávájí, takže paráda... Jinak ten zpevňovač, pro mě funguje jak nic jiného, když mám blbé nehtové období, tak ho používám pořád a nic se neděje... na kůžičku lak nepatlám, hodně mažu,ale je fakt, že je třeba se držet s hlavou dál při aplikaci, jelikož formaldehyd dráždí sliznice, takže dál od očí, nosu, pusy... A GS je suprový <3

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...